Fıstık fiyatlarını yüksek bulan baklavacılar bakın ne yapıyor!

Fıstık fiyatlarını pahalı bulan bazı baklava firmaların öyle bir hileye başvurdu ki duyanlar şaşırdı kaldı. Fıstıktan tasarruf etmek isteyen bazı baklava firmaları ıspanağı yuvalayıp fıstık görünümü verdikten sonra baklavada kullanıyor.

Baklavanın vazgeçilmezi olan Antep fıstığında dalgalanmalar devam ediyor bu dalgalanma fıstık üreticisi ve baklavacıların önünü görememesine neden oluyor. Fıstık fiyatlarını yüksek bulan baklavacılar geçtiğimiz günlerde fıstıklı baklava üretmeyeceklerini açıklaması fıstık üreticilerinin tepkisine neden olmuştu.

Fiyat düşük ise dikkat edin!

Ispanağı fıstık gibi bir görünüme getirip baklavada kullanan firmalar tepki topladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, “Şu an fıstıklı baklavanın fiyatı 250 liraya kadar ulaşıyor. Bazı yerlerde bu fiyat 80 liraya kadar düşüyor. Fıstığın kilogram fiyatı bu kadar artmışken, uygun fiyatlı fıstıklı baklava görünce aklımızda soru işareti oluşması lazım” dedi.

Ispanak ve bezelye kullanılıyor

Taklit ve tağşiş içeren ürünlere dikkat çeken Başkan Ali Manavoğlu, "Baklavada fıstık yerine yeşil renkli sebzeler, bezelye, ıspanak gibi ürünler kullanılabiliyor. Bu ürünlerin yeşil renginden faydalanarak, ufalanıp fıstıkmış gibi satılabiliyor. Bunu ayırt etmek çok zor. Şerbetle birlikte tüketilirken fıstık tadı geride kalabiliyor. Tüketicinin bunu açıp, bakıp anlaması çok zor. Araya az miktarda Antep fıstığı koyulduğu için anlamak zorlaşıyor” diye konuştu.

Düşünceni paylaş

Back to top button